Paslaugos
Skelbimo nr.: | 104268 |
---|---|
Skelbimo data: | 2025-04-23 |
Skelbimas galioja iki: | 2025-05-08 (imtinai) |
Konkursą inicijuojanti įstaiga: | Šiaulių apskaitos centras |
Konkursą organizuojanti įstaiga: | |
Pareigos: | Šiaulių apskaitos centro maisto produktų apskaitos grupės buhalteris (Terminuota darbo sutartis - iki darbuotoja grįš iš vaiko priežiūros atostogų) |
Pareiginės algos koeficientas: | 0,83 |
Pareiginė alga (neatskaičius mokesčių) nuo: | 1481,88 |
Darbo vieta (miestas): | Šiauliai |
Informacija apie įstaigą: | |
Pareigybės aprašymas: | |
PATVIRTINTA Šiaulių apskaitos centro direktoriaus 2023 m. sausio 24 d. įsakymu Nr. V-6 ŠIAULIŲ APSKAITOS CENTRO MAISTO PRODUKTŲ APSKAITOS GRUPĖS BUHALTERIO PAREIGYBĖS APRAŠYMAS I. PAREIGYBĖ 1. Šiaulių apskaitos centro (toliau – Apskaitos centras) maisto produktų apskaitos grupės buhalteris yra specialistų grupės pareigybė. 2. Pareigybės lygis – A2. 3. Pareigybės pavaldumas – tiesiogiai pavaldus Apskaitos centro vyriausiajam buhalteriui. II. SPECIALIEJI REIKALAVIMAI, KELIAMI ŠIAS PAREIGAS EINANČIAM DARBUOTOJUI 4. Darbuotojas, einantis šias pareigas, turi atitikti šiuos specialiuosius reikalavimus: 4.1. ne žemesnį kaip aukštąjį universitetinį išsilavinimą su bakalauro kvalifikaciniu laipsniu ar jam prilygintu išsilavinimu arba aukštąjį koleginį išsilavinimą su profesinio bakalauro kvalifikaciniu laipsniu ar jam prilygintu išsilavinimu; 4.2. turėti ne mažesnę kaip 1 metų darbo patirtį buhalterinės apskaitos srityje; 4.3. mokėti dirbti Microsoft Office programiniu paketu, gebėti naudotis veiklai reikalingomis kompiuterinėmis Lietuvos Respublikos valdžios ir valdymo institucijų duomenų bazėmis, informacinėmis sistemomis ir registrais; 4.4. būti susipažinusiam su Lietuvos Respublikos teisės aktais, reglamentuojančiais viešojo sektoriaus buhalterinę apskaitą ir atskaitomybę, gebėti juos taikyti praktiškai; 4.5. išmanyti pagrindinius buhalterinės apskaitos ir vidaus kontrolės principus; 4.6. mokėti sklandžiai dėstyti mintis žodžiu ir raštu, išmanyti dokumentų rengimo taisykles, apskaitos taisyklių reikalavimus; 4.7. gebėti dirbti komandoje, aiškiai ir sklandžiai reikšti mintis žodžiu ir raštu, mokėti kaupti, sisteminti, analizuoti, vertinti ir apibendrinti informaciją, rengti išvadas ir teikti pastabas bei pasiūlymus. III. PAREIGYBEI PRISKIRTOS FUNKCIJOS 5. Šias pareigas einantis darbuotojas vykdo šias funkcijas: 5.1. pagal gautus dokumentus, naudojant buhalterinės apskaitos programą, tvarko maisto produktų pajamų ir išlaidų apskaitą; 5.2. rengia ir teikia ataskaitas atsakingiems asmenims apie maisto produktų pajamas, išlaidas, apyvartas ir likučius; 5.3. ne rečiau, kaip kartą per mėnesį, tikrina maisto produktų pajamas, išlaidas, apyvartas ir likučius pagal įstaigas; 5.4. rengia ir teikia su maisto produktų inventorizacija susijusius žiniaraščius ir / ar kitus dokumentus atsakingiems asmenims; 5.5. teikia apskaitos duomenis ir informaciją kitoms funkcinėms grupėms ir atsakingoms institucijoms; 5.6. vadovaujantis VSAFAS ir kitais teisės aktais reglamentuojančiais viešojo sektoriaus apskaitos tvarkymą, tvarko priskirtos srities ir paskirtų įstaigų buhalterinę apskaitą; 5.7. pagal savo kompetenciją tikrina gautų dokumentų teisingumą, vertina apskaitos dokumentų atitikimą nustatytiems reikalavimams; 5.8. reikalauja, kad atsakingi asmenys pateiktų tikslią ir išsamią informaciją reikalingą ūkinėms operacijoms atlikti; 5.9. užtikrina, kad, remiantis gautais dokumentais, ūkinės operacijos ir įvykiai būtų užregistruoti teisingai; 5.10. užtikrina, kad visos ūkinės-finansinės operacijos būtų pagrįstos dokumentais; 5.11. pasirašo apskaitos dokumentus pagal Apskaitos centro direktoriaus įsakymu suteiktus įgaliojimus; 5.12. vykdo einamąją ir paskesniąją finansų kontrolę; 5.13. kaupia, sistemina, saugo informaciją ir dokumentus, susijusius su šios pareigybės funkcijomis, formuoja bylas, ruošia jas archyviniam saugojimui ir teisės aktų nustatyta tvarka bei terminais perduoda atsakingiems asmenims; 5.14. pagal priskirtą sritį pildo apskaitos registrus, reikalingus Didžiosios knygos sudarymui; 5.15. rengia finansines ataskaitas; 5.16. pildo duomenis viešojo sektoriaus apskaitos ir konsolidavimo informacinėje sistemoje (VSAKIS), derina juos su kitais viešojo sektoriaus subjektais; 5.17. pavaduoja tos pačios grupės buhalterį jo atostogų, nedarbingumo, komandiruočių metu ar kitais atvejais; 5.18. vykdo kitas užduotis pagal Apskaitos centro veiklos procesų aprašymus ir vykdo kitus su pareigybės funkcijomis susijusius nenuolatinio pobūdžio tiesioginio vadovo pavedimus, tam, kad būtų pasiekti Apskaitos centro veiklos tikslai; 5.19. teikia siūlymus tiesioginiam vadovui dėl grupės ir/ar Apskaitos centro veiklos tobulinimo; 5.20. bendradarbiauja su kitais maisto produktų apskaitos grupės ir Apskaitos centro darbuotojais, institucijomis, įstaigomis ar organizacijomis; 5.21. atlieka kitas teisės aktuose, reglamentuojančiuose apskaitą ir atskaitomybę, nustatytas funkcijas. IV. ATSAKOMYBĖ 6. Specialistas teisės aktų nustatyta tvarka atsako už: 6.1. funkcijų, išvardintų šiame pareigybės aprašyme, atlikimą; 6.2. Lietuvos Respublikos įstatymų ir kitų teisės aktų, Savivaldybės teisės aktų, Apskaitos centro nuostatų, darbo tvarkos taisyklių, Apskaitos centro direktoriaus įsakymų laikymąsi bei tinkamą jų įgyvendinimą; 6.3. Apskaitos centro konfidencialios informacijos saugojimą; 6.4. darbo, civilinės bei priešgaisrinės saugos taisyklių laikymąsi; 7. Specialistas už tarnybinių pareigų nevykdymą ar netinkamą vykdymą, darbo drausmės pažeidimus gali būti traukiamas atsakomybėn Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka. |
|
Dokumentų pateikimo būdas: | Konkursas pasibaigęs, dokumentai nepriimami |
Pareigos: | |
---|---|
Vardas, Pavardė: | |
Telefonas: | +37068317469 |
El. paštas: | |
Adresas: | Vilniaus g. 88, Šiauliai. |
Nėra diskusijų