Paslaugos

 

Vadovavimo gebėjimus tikrinsis ir statutinių įstaigų vadovai

2016-01-13

Sausio 12 d. įsigaliojo naujos Vidaus tarnybos sistemos pareigūnų tarnybos organizavimo taisyklės, pagal kurias nuo šiol ir būsimiems vidaus reikalų įstaigų vadovams bei jų pavaduotojams privaloma pasitikrinti vadovavimo gebėjimus. Ši nuostata taikoma konkurso būdu atrenkamiems vadovams – apskričių vyriausiųjų policijos komisariatų, priešgaisrinių gelbėjimo valdybų, pasienio rinktinių ir kt. – bei jų pavaduotojams.

Pretendentų į vadovaujamąsias pozicijas minėtose vidaus reikalų įstaigose, kaip iki šiol ir būsimųjų civilinių įstaigų vadovų, vadovavimo gebėjimai bus tikrinami Valstybės tarnybos departamente. Kaip ir kitų pretendentų, jų vadovavimo gebėjimų tikrinimo rezultatas galios 3 metus. Patikrinimo neišlaikius, pakartotinai tikrintis vadovavimo gebėjimus bus galima po 6 mėnesių.

Taip pat, jei pagal statutinių įstaigų vadovų pareigybės aprašymą reikalaujama mokėti anglų, prancūzų ar vokiečių kalbą, prieš dalyvaudami atrankoje pretendentai turės Valstybės tarnybos departamente ar akredituotuose kalbų centruose pasitikrinti reikalaujamos užsienio kalbos mokėjimą. Ši nuostata taikoma ne tik vadovams, bet ir visiems statutiniams tarnautojams. Iki šiol jų užsienio kalbų mokėjimą įstaigos tikrindavo savo jėgomis.

Nuo šiol vidaus reikalų įstaigų vadovų konkursai papildomai bus skelbiami Valstybės tarnybos departamento administruojamoje Valstybės tarnybos valdymo informacinėje sistemoje, o visi atrankos dokumentai teikiami bei susirašinėjimas tarp įstaigos ir pretendentų vyks per šios sistemos Atrankos modulį.

Šiomis naujovėmis siekiama atrinkti į vidaus reikalų įstaigų vadovus asmenis, turinčius pakankamai vadovavimo gebėjimų, reikalingų strateginiams sprendimams priimti ir juos tinkamai įgyvendinti, padaryti jų atranką skaidresnę, profesionalesnę ir objektyvesnę.

Domiesi valstybės tarnyba? Skaityk „Valstybės tarnybos aktualijas"!